21 set. La Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena rep la Creu Sant Jordi
La Generalitat de Catalunya ha atorgat la Creu Sant Jordi a la Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, una entitat sense afany de lucre que amb 375 anys d’història és una de les més antigues de la ciutat i una de les fundacions amb més història del país. Actualment, La Fundació Hospital és un instrument estratègic per a complementar la cartera de serveis públics en coordinació amb els agents de salut i benestar social de la ciutat i la comarca, prova d’això és l’activació de programes de voluntariat i de gestió del dol que han posat en marxa durant la crisi de la Covid-19.
L’alcalde i president de la Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, David Bote, acompanyat pel director de la Fundació Hospital, Jordi Vilana, tenen previst assistir avui 21 de setembre a l’acte d’entrega de la Creu Sant Jordi que se celebra al Palau de la Generalitat. Anteriorment, el mes de març, el Govern de la Generalitat ja va fer públic la concessió de la Creu de Sant Jordi a 30 personalitats i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.
Una d’aquestes entitats és la Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, a qui se li reconeix la contribució a la salut i al benestar social comunitari, amb la perspectiva d’una llarguíssima tradició de gairebé quatre segles.
L’elecció de les personalitats distingides amb la Creu Sant Jordi ha volgut respectar, com ja ha estat palès en les darreres edicions del premi, la paritat de gènere i la representació territorial. A més, la selecció de persones guardonades també reflecteix la diversitat de camps en què treballen els distingits amb les creus.
Fundació Hospital
La Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, entitat sense afany de lucre, és una de les entitats més antigues de la ciutat de Mataró i una de les Fundacions amb més història del país. Els seus orígens es remunten a l’any 1644 a partir del testament del Mossèn Jaume Sala, que va deixar els recursos per atendre als ciutadans més necessitats des del punt de vista social i sanitari.
Actualment, la Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena és un instrument estratègic per a complementar la cartera de serveis públics en coordinació amb els agents de salut i de benestar social de la ciutat i la comarca. La seva tasca es fonamenta en programes d’atenció en psicologia i logopèdia; programes de desenvolupament comunitari; formació i sensibilització
Durant la crisi de la Covid-19, aquesta entitat ha posat en marxa diverses línies de treball que ja tenien però que s’han modulat per donar atenció específica a la nova situació: programa de voluntaris i gestió i acompanyament en el dol.