La Coral Diversitat ofereix un nou concert obert a la ciutadania

La Coral Diversitat de Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena representarà per tercer any consecutiu la seva actuació musical amb l’objectiu de visibilitzar la diversitat de persones que, a causa de la seva situació, acostumen a estar silenciades dintre de la societat. El concert, que tindrà lloc el pròxim dijous 20 de juny a les 19.30 hores, a l’Església de Sant Josep de Mataró, està obert a tota la ciutadania amb entrada lliure.

La coral, formada per 25 persones amb diferents situacions de malaltia, dependència i discapacitat, ha estat un any preparant temes que van des del folklore català fins a havaneres populars. Per una banda, en aquest procés les persones que hi participen han rebut eines que, a través de la musicoteràpia, els permeten trobar noves formes d’expressar-se, superant situacions físiques que ho impedeixen com l’afàsia, o emocionals com la por de participar en públic. “La música ens permet parlar”. Per l’altra és, sobretot, un espai de fort vincle comunitari, fomentat per la Fundació Hospital com a part del seu programa d’acompanyament a entitats del tercer sector adherides al clúster de la fundació. La intenció és generar transversalitat entre els socis de les entitats, crear sinergies, enfortiment comunitari i apoderament per visibilitzar les seves demandes i necessitats. Però també és un punt de trobada en el qual compartir les seves il·lusions, malestars, desitjos i, en definitiva, històries de vida diverses que, malauradament, sovint queden amagades i homogeneïtzades sota l’etiqueta de la malaltia.

Sobre la Coral Diversitat

 Fa 7 anys, Alfonso del Rey i Dídac Rocher, antics amics i professors al Satorras, van engegar un projecte que ajudés a millorar la situació de persones amb afàsia -afectació al llenguatge per dany cerebral- a través de la música. El que va començar com un taller de musicoteràpia amb unes eines concretes, va esdevenir amb el temps en un espai d’enfortiment comunitari i de vinculació de desenes de persones amb la música com a excusa per trobar-se. Fruit de l’èxit de la iniciativa, actualment té una allau de peticions per part de persones interessades.

Enguany el concert està dedicat a José Luís Lázaro, antic component de la coral i pintor destacat mataroní, que va desaparèixer el passat mes d’abril. El motiu visual del cartell ha utilitzat per aquesta raó una de les seves obres plàstiques que fan tribut a l’altre món al qual el pintor va viure amb passió, la música.