Notícies

Dia Internacional del voluntariat El dia 5 de desembre és el Dia Internacional del Voluntariat,... Llegir +
La Festa del Voluntariat el dijous 30 de novembre. Avui s'ha presentat amb roda de premsa, la Campanya Fem voluntariat,... Llegir +
Arriben diferents Campanyes i Formacions per ser solidari Per aquesta època són diferents entitats, les que demanen la... Llegir +
APP de Voluntariat Des del projecte Activa't s'ha desenvolupat una APP de voluntariat... Llegir +
Ajuts per a alumnes amb necessitat específica de suport educatiu Ajuts individualitzats convocats pel Ministeri d'Educació, Cultura... Llegir +
Servei de nutricionista Tots els dimarts de 16h a 21h, el servei de nutrició us... Llegir +
Campanya "No puc Esperar" La Fundació Hospital s'ha adherit com a entitat col•laboradora... Llegir +

Preguntes Freqüents

 • Quins horaris de visita hi ha?

  Visitem de dilluns a divendres de les 9:00h del matí fins les 21:00 h. del vespre.

 • Com puc demanar hora de visita?

  Pot demanar hora trucant al telèfon 93 741 91 60, de 09:00 a 21:00 hores, de dilluns a divendres i li donarem hora per una primera visita d'uns 50 minuts, on rebrà tota la informació sobre qui som, què atenem i com treballem, i nosaltres podrem fer un bon anàlisi del motiu de la seva consulta i planificar l’ajut personalitzat més adient.

 • Què he de fer si no puc venir a la consulta a l'hora acordada?

  En cas que no pugui venir, demanem que ens avisi amb suficient antelació, mínim abans de les 12h del dia anterior, ja que això ens permet assignar aquesta hora de visita a una altra persona.
  I si l'anul·lació es produeix el dia abans o al mateix dia?
  Si es produeix el dia abans ens ha d'avisar mínim abans de les 12h del migdia, si anul·la al mateix dia, difícilment es pot ocupar l’hora concertada, per aquest motiu i per tal que el professional no es vegi perjudicat per imprevistos que no són de la seva responsabilitat, es cobra 15€ de la visita no realitzada ja que aquest temps el professional el dedica a treballar en el seu cas (revisa la història clínica i el desenvolupament de la teràpia).

 • Quines tarifes hi ha?

  Atenció individual

   Servei  Primeres/Seguiments
  Unitat de Psicologia
  Unitat de psiquiatria
  Unitat de teràpia familiar
  Unitat de trastorns de la conducta alimentària
  Unitat de logopèdia
  45€    40€
  65€    49€
  55€    49€
  55€    49€
  40€    28€

  Atenció grupal

  Grups Quota mensual

  Grups de psicologia   
  Grups psicopedagògics  
  Grups de dol 

  Grup de ioga (1 dia/setmana)
  Grup de ioga (2 dies/setmana)
  Grup de Tai txi 

          45€
           45€
           45€

           35€
           57€
          38€

 • Hi ha tarifes reduïdes?

  Si, totes les nostres tarifes estan per sota preu de mercat. A part tenim una tarifa específica pels serveis de psicologia per aquells col·lectius de persones d'especial vulnerabilitat (aturades, jubilades i pensionistes), que cal acreditar cada vegada que es fa la visita.

 • Quant dura una visita?

  Les visites individuals presencials són de 45 minuts i les sessions grupals tenen una durada de 90 minuts, amb una periodicitat setmanal/quinzenal.

 • Quant dura un tractament psicològic?

  És difícil poder determinar “a priori” quantes visites de tractament necessita una persona. En general, però, els nostres tractaments no són de llarga durada ja que solen concentrar-se en uns objectius concrets que es determinen entre el terapeuta i el pacient. Comencen amb un mínim de 10 sessions, les 5 primeres amb una periodicitat setmanal i la resta podran ser setmanals o quinzenals i combinades amb un grup de suport, si així ho valora el professional.

 • Què he de fer per entrar en un grup de suport?

  Abans d’anar a grup cal estar preparat per poder participar de la dinàmica de treball que s'estableix, per això nosaltres fem primer una o diverses sessions de treball individual i de valoració de la problemàtica personal i quan s'està preparat el professional deriva a un grup de suport.
  Els grups són una teràpia molt efectiva i econòmicament molt assequible si es desitja fer una intervenció psicològica setmanal i continuada.

 • Quina capacitació tenen els professionals de consultes externes de la Fundació?

  Els professionals disposen de la titulació que acredita la seva formació i que els autoritza a exercir la seva professió. Tots són llicenciats i estan formats  amb diversos màsters, postgraus i cursos d'especialització i estan col·legiats en els corresponents col·legis professionals.
  Teniu un resum dels seus currículums a l’apartat web "Qui som"

 • Tinc l'obligació de facilitar les meves dades personals?

  Com en tot servei d’atenció sanitària  hem de disposar de les dades de les persones que atenem. Per la naturalesa de l'atenció que oferim estem obligats a la confidencialitat, per aquest motiu les dades de les persones que atenem estan protegides d’acord amb la normativa que regula la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD), així com a les normes legals que regulen el secret professional.

 • Què passa amb el meva història clínica?

  Les històries clíniques es conserven informatitzades i custodiades d’acord amb la normativa que regula la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD). D'acord amb la Llei 21/2000 de 29 de desembre sobre els drets d'informació concernent la salut i l'autonomia del pacient, i la documentació clínica, la vigència de la custòdia de les històries clíniques serà de 15 anys des de la data d'alta del tractament.

 • Com puc fer-me voluntari?

  Per formar part de la borsa de voluntariat t'has d'inscriure a través de la pàgina web www.activatvoluntari.org o trucant al telèfon 93.741.91.60, per a una entrevista on t’informaren amb profunditat del funcionament, i si t’interessa tramitaren la teva alta.
  Les accions de voluntariat es desenvolupen majoritàriament a Mataró i puntualment en  alguna població veïna. Els dies de visita són els dimarts al mati.

 • Puc demanar un voluntari?

  Només les entitats sense ànim de lucre o serveis inscrits prèviament a la Borsa de voluntariat poden demanar el suport d'un voluntari. Mitjançant la web www.activatvoluntari.org, podeu sol•licitar formar part de la Borsa de voluntariat. Un cop es rep la sol•licitud ens posarem en contacte amb vosaltres i us donarem hora per a una entrevista, on us explicarem el circuit i el funcionament de la borsa i formalitzarem la col•laboració.
  Les persones individuals que requereixin un voluntari s’han d’adreçar a un tècnic  treballador/a social o formar part d’alguna entitat de la Borsa.


 • Com puc apuntar-me el Banc del temps de Mataró?

  Per formar part del banc del temps has de demanar hora per a una entrevista a la Fundació al telèfon 93.741.91.60, on t’informaren del funcionament i si t’interessa tramitaren la teva alta. Un cop d’alta ja tindràs accés a tota la informació de www.bancdeltempsmataro.org. Els dies de visita són els dijous al mati. 

 • Teniu alumnes de pràctiques?

  Les pràctiques es realitzen dins del departament de Desenvolupament Comunitari. Actualment fan pràctiques alumnes del Màster de Gestió i Direcció de Serveis Socials, d’Educació Social o estudiants vinculats en aquest àmbit com Grau superior en Animació Sociocultural o Intervenció Social.
  Les pràctiques estan centrades en la gestió de projectes comunitaris, com la Borsa de voluntariat, el Banc del temps, l'Hotel d’Entitats o Projectes d’Aprenentatge Servei.

  Des d’aquest mateix departament es facilita el contacte amb les  entitats sociosanitàries que formen part de l’Hotel d’Entitats per els alumnes que vulguin fer pràctiques d’altres estudis o  busquin informació per a poder realitzar treballs de síntesis o de recerca.

 • Com puc col•laborar amb Som Grans?

  Per col•laborar com a voluntari/a aportant els teus coneixements en el projecte www.somgrans.org, una iniciativa que pretén afavorir l'envelliment actiu i reconèixer el saber fer de molta gent, has d’enviar un correu a caltayo@fundaciohospital.org.
  Si el que vols és rebre els coneixements d'un d'aquests voluntaris, t’has de registrar a la web www.somgrans.org  i et trucarem per explicar-te les opcions que hi ha.

 
 
 

Amb la finalitat de poder adequar els serveis que se li ofereixen als seus gustos i preferències, utilitzarà "cookies". Llegir més